top of page

GRESLER - Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Gres, sıvı bir yağlayıcı içinde koyulaştırıcı ajanların dağılımına sahip bir yağlayıcı yağdır. Formül, yağ bazında %80 - %90 civarındadır; bazı gresler, hangi tür yağın gresin performansını veya kullanımlarını etkilediğine bağlı olarak mineral bazlı veya sentetik yağlar kullanır. Gresin özelliği, kendi yüksek viskozitesidir ve sık yağlanması gerekmeyen parçalarda kullanılabilir. Bazı gres türleri vardır, bunlar piyasadaki en yaygın türlerdir:


Kauçuk Gres


Kauçuk Gres, araçlarda, endüstriyel, hidrolik toz kapaklarında, conta ve rondelalarda vb.


kırmızı gres


Kırmızı Gres, mekanik ekipman ve parçaları yağlamak ve korumak için kullanılabilen, genellikle sentetik, çok amaçlı bir gres türüdür. Renk bazen sıcaklığı gösterebilir (daha yüksekse veya değilse).


Lityum Gres


Lityum Gres piyasada çok yaygın bir grestir (kullanılan yağlayıcıların %75'ini temsil eder) Oksidasyona, korozyona ve aşırı sıcaklıklara karşı korumak için üretilmiş, yüksek viskoziteli, kararlı ve dayanıklı bir gres türüdür.


Piyasada, performansı destekleyen ve belirli koşullarda en iyi şekilde çalışmasını sağlayan, her biri farklı özelliklere sahip birkaç gres türü vardır. Motorunuz için hangi tür gresin daha iyi olacağını seçmeden önce, nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair bazı önerilerimiz var:


Viskozite: Gres seçiminden önce yağ viskozitesini kontrol etmek önemlidir, daha yüksek viskoziteye sahip gresler genellikle suya daha dayanıklıdır ve ağır hizmet ve yüksek sıcaklıklara uygundur. Düşük viskoziteli gresler genellikle düşük sıcaklıklarda koruma sağlar.


Uyumluluk: Gresin motorunuzla uyumluluğunu kontrol etmek, uyumsuzluğu önlemek ve optimum performans sağlamak önemlidir.


Baz Yağ Tipi: Genellikle sentetik baz yağlar, oksidasyona ve yağlayıcı film kalınlığına karşı yüksek direnç sunar. Yüksek sıcaklıklarda bile korumaya yardımcı olur. Sentetik Baz yağlar ayrıca enerji tüketimini azaltmaya yardımcı olur ve sürtünmeyi azaltır.


Daha kaliteli ve modern teknoloji ile gres çözümleri sunuyoruz. Gres veya diğer yağlama çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, doğrudan bizimle iletişime geçebilirsiniz; Ar-Ge'miz size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır.


28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page