top of page

Uluslararası kalite sertifikaları: karar sürecinde nasıl destek olabilir?



Yeni bir ürün veya şirket ararken, özellikle ürünlerinin kalitesi hakkında aklınıza birçok şüphe gelir, sertifikalar, tüketicinin en iyi ürün ve güvenilir şirketin hangisi olduğu konusunda karar vermesine yardımcı olmak için çok yardımcı olabilir ve ayrıca şirketlere yardımcı olur. her alanda büyümek.


Bir üretim sürecinde yapılması gereken birçok adım vardır ve müşterilere ulaşan nihai ürünün kalitesini korumak için her adımda dikkat ve mükemmelliği korumak önemlidir. Bu mükemmellik seviyesini korumaya kararlı olan şirketler, süreçlerinin ve ürünlerinin kalitesini resmi kuruluşlardan alınan sertifikalarla belgelendirmenin yollarını ararlar.


Petrol ürünleri ve madeni yağ üreticisi olan Özersah Grup'un, alınacak standardı ve hangi sertifikayı sunacağını belirlemek için kendi gereksinimleri vardır. Ancak daha önce de belirtildiği gibi, uluslararası sertifikalandırma, şirket ürünlerinin seçimini destekleyebilecek bir takviyedir.


Bu konuda analiz yapan ve sertifika veren az sayıda kuruluş vardır ve en popüler olanı Uluslararası Standardizasyon Örgütü'dür. ISO sertifikaları, bir işletmenin Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) tarafından belirlenen kalite süreç standartları ile ilgili gereksinimleri karşıladığını doğrular. Bir ürünün veya şirketin en iyi uygulamaları ve yönetim sistemlerini takip ettiğini onaylamaya yardımcı olur. Bu standartlar teknolojiden, gıda güvenliğine, petrole kadar hemen hemen her sektörde uygulanabilmektedir. Verilen sertifikalardan bazıları şunlardır:


ISO 9001: Bir kalite yönetim sistemi kriterlerini onaylar ve herhangi bir faaliyet alanındaki büyük veya küçük herhangi bir kuruluşa verilebilir. Müşteri odaklılık, süreç yaklaşımı, sürekli iyileştirme gibi kalite yönetimi konularına dayanmaktadır.


ISO 45001: Bir iş sağlığı ve güvenliği (OH&S) yönetim sisteminin ana noktalarını ve kuruluşların güvenli ve sağlıklı işyerlerini sürdürmelerine, iş kazalarını önlemelerine vb. yardımcı olmak için nasıl kullanılabileceğini tanımlayın. veya sağlık ve güvenlik için bir OH&S yönetim sistemi sürdürün.


ISO 17025: Bu, üniversitelere, araştırma merkezlerine vb. uygulanabilen uluslararası laboratuvar yeterliliği standardıdır ve bunu almak için tüm laboratuvarların test, numune alma veya kalibrasyon çalışmaları yapması önerilir.


Otomotiv ve petrol endüstrisinin de uyulması gereken standartları vardır. ISO'nun yanı sıra diğer kuruluşlar da ürünlerin kalite ve güvenliğine ilişkin gerçek bir analiz sağlama yetkisine sahiptir.


Türk Standardizasyon Enstitüsü (TSE), Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı'nın tam üyesi olan ve tüm Türkiye'de ulusal standardizasyon kuruluşu olarak tanınan ve uluslararası ve Avrupa düzeyinde Türk çıkarlarını temsil eden bir diğer norm Türk standardizasyon şeklidir.


Memnun müşteriler, yönetim iyileştirme ve maliyet tasarrufu, bu ayrıntılara dikkat ettiğinizde ortaya çıkan bazı avantajlardır. Özerşah Grup kalite ve güvenlik taahhüdünü sürdürmekte ve üretim sürecinde mükemmelleşmenin her adımını ciddiye almakta; Sertifikalarımız ve standartlarımız, uluslararası gereklilikleri karşılayan yüksek verimli bir kalite sistemine adaptasyonumuzun kanıtıdır.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page